fbpx

Blog

Pioneer CDJ2000 NXS2

Ori de câte ori vezi un pupitru de DJ, logo-ul Pioneer (sau Pioneer DJ) îți sare în ochi, fie de la o pereche de căști, un mixer, dar de cele mai multe ori de celebrele playere Pioneer CDJ.


Pioneer a redefinit standardul player de DJ, făcând primul pas încă în 1995, cu CDJ 500. Compania a fost implicată în perfecționarea CD playerelor pentru autovehicule, acest mediu fiind mult mai aspru pentru un laser care trebuie să citească cu exactitate miliarde de puncte arși într-un CD, transformându-le în 1 și 0, adică informație digitală.

Rezultatele au fost formidabile, astfel Pioneer a început să caute alte medii unde să integreze tehnologia sa anti-șoc. În mod nesurprinzător, au ajuns la cluburile pline de vibrații de la bas puternic.
La începutul anilor 2000, legendarul Technics 1200 a fost încă playerul dominant în pupitru, dar cu apariția primului CDJ profesional – CDJ 1000 – acesta a început să fie doar a 2-a opțiune pentru DJ, CD-urile fiind mult mai conveniente.

De la bun început, Pioneer a pus un accent imens pe stabilitate și pe fiabilitate. Doar în cazuri foarte izolate se întâmplă ca un CDJ să nu pornească, iar din momentul în care acesta și-a aprins luminile, DJ-ul poate fi liniștit că va avea instrument pentru toată noaptea. Cei de la Pioneer au urmărit cu atenție apariția laptopurilor în pupitru și au venit cu un răspuns ferm pentru era digitală, lansând playerul CDJ 2000. Acesta a fost primul player din gama profesională care a avut conexiune USB, astfel au creat comoditate maximă pentru DJ, nemaifiind necesară scrierea și transportarea CD-urilor. Pe lângă acestea, CDJ 2000 a fost echipat cu un ecran LCD, cu toate informațiile necesare pentru dj și o interfață mai inteligentă pentru selectarea pieselor.

Ultimul player lansat, adică Pioneer CDJ 2000 Nexus 2 este o adevărată perfecțiune, cu funcționalitate maximă, integrare Rekordbox și un ecran de rezoluție înaltă. Este opțiunea preferată a DJ-ilor, pentru că are atâtea funcțiuni, încât nu mai este necesar să folosești softuri precum Traktor sau Serato. Pe lângă acestea, are un aspect robust și profesionist ca și un turntable, sunt instrumente legitime pentru DJ.

Pioneer CDJ2000 NXS2 ( Nexus 2 )

CDJ 2000 NXS2 este definiția playerului de DJ. Cu toate că sunt și alte opțiuni pe piață, de la Denon, Numark, Gemini, etc., playerele Pioneer rămân necontestate și opțiunea nr. 1 pentru DJ. 
Singurul player care îl poate detrona în următorii 5 ani, este noul player de la Pioneer (posibil CDJ 2000 NXS 3), care poate fi lansat în curând, dar momentan nu prea există DJ care ar putea să viseze la mai mult decât funcțiile oferite de NXS2.

Written By: M G

No Comments

Leave a Reply